Waarom Aegis Trackdays

Het idee om AegisTrackdays te starten is aan het eind van 2019 ontstaan. Bij een groep autoliefhebbers bestond de belangstelling om met eigen auto op het circuit te rijden. Er was slechts 1 ding wat de meeste tegen hield. Het zomaar zonder enige begeleiding en/of instructie het circuit op te gaan. Bang door de eigen onervarenheid en die van de mede circuitrijders schade te rijden. Er is duidelijk behoefte om met een begeleiding en instructie de eerste kilometers op het circuit te gaan maken. Vanaf dat punt is er besloten om Aegis Tracksdays op te richten. Met Aegis Trackdays gaan wij de aankomende circuitrijder in theorie en praktijk begeleiden met het rijden op het circuit. Onze instructeurs staan al klaar om je de juiste ondersteuning te geven. Boek nu een circuitdag bij Aegis Trackdays

De aanpak bij Aegis Trackdays,

Groep 1:
In groep 1 krijg je als eerste een stukje theorie / briefing voordat je daadwerkelijk het circuit op gaat. Daarna ga jij je klaar maken om het circuit op te gaan. Bij het aanmelden heb je al een portofoon meegekregen. Deze test je uit met de instructeur op de werking. De instructeur bepaald de opstelling in de pitstraat. Je gaat in kleine groepjes ca. 4 tot 5 auto’s achter de instructeur het circuit op. Jij kopieert de lijnen die de instructeur gaat rijden. Tijdens de eerste sessie leer je alvast een beetje het circuit kennen. Tijdens de theorie heb je te horen gekregen op welk deel van het circuit er een wissel achter de instructeur zal plaats vinden. De bedoeling is dat na iedere ronde een andere auto als eerste achter de instructeur zal rijden. De instructeur zal het wisselpunt ook aangeven vis de portofoon. Na iedere sessie zal de instructeur een de-briefing houden met de groep waarin jij deelneemt.
Wij hebben voor groep 1 bewust gekozen om met voorrijders/instructeurs te werken. Dit geeft bij startende circuit deelnemers een stukje vertrouwen en veiligheid. Je hoeft niet bang te zijn dat andere deelnemers links en rechts je voorbij komen vliegen. Een eventueel langzamere groep wordt op een vooraf bekend gemaakte plek op het circuit voorbij gereden. Op dat moment gaat de langzamere groep even van het gas af. Dit totdat de laatste auto de groep voorbij is gegaan. Ook dit moment zal zoveel mogelijk door de instructeur via de portofoon worden aangegeven. Maar je hebt dit ook kunnen zien aan de zwaaiende blauwe vlag door een baanpost. Als je later alleen op het circuit gaat rijden moet je goed op de vlag-signalen van de baanposten letten.

Groep 2:
In groep 2 ga je zelfstandig het circuit op. Je hebt inmiddels de belangrijkste basiskennis voor het circuit-rijden onder de knie. In deze groep mag je niet zomaar overal op het circuit gaan inhalen. De punten waar jij wel mag inhalen zijn tijdens de briefing aan je bekend gemaakt. Gebruik in het geval dat je gaat inhalen de richtingaanwijzer. Ook de auto die wordt ingehaald gebruikt de richtingaanwijzer om aan te geven dat hij weet dat er wordt ingehaald. Let ook op de baanposten. Ze tonen de blauwe vlag als ze zien dat er een snellere auto dicht achter je zit. Nadat je de blauwe vlag hebt gezien ga je op de vooraf bekend gemaakte plek op het circuit van het gas af, totdat de snellere auto je heeft gepasseerd. Let op het negeren van vlag-signalen kan betekenen dat je de zwarte vlag getoond krijgt en dan is de sessie voor jou over. De basis voor het circuit-rijden weet jij wel. Maar je wil toch nog de fijne kneepjes leren? Boek dan voor 1 of meerdere sessies een instructeur (beperkt mogelijk). De instructeur stapt als passagier bij jou in de auto. Tijdens de sessie zal hij je voorzien van tips om zo vloeiend mogelijk over het circuit te gaan.

Groep 3:
Ga jij deelnemen in groep 3 dan heb jij aantoonbaar voldoende ervaring om zelfstandig het circuit op te gaan. Jij bent in ieder geval bekend met de regels die op het circuit gelden en bent in staat zelfstandig de juiste lijnen te rijden. In deze groep is het toegestaan op meerdere punten in te halen. Dit is per circuit anders en wordt tijdens de briefing vooraf aangegeven. Ook in deze groep houden wij het zo veilig mogelijk. Bij onveilig gedrag zal jij d.m.v. de zwarte vlag van het circuit afgehaald worden. De reden van het afhalen wordt met je besproken. Daarna kun je weer het circuit op. Let op bij herhaling is uitsluiting van verdere deelname mogelijk. Nogmaals wij willen het voor iedereen leuk en veilig houden. Iedereen moet met een big smile van het circuit afkomen. Ook in groep 3 is het mogelijk om een instructeur te boeken om je skills naar een hoger niveau te brengen.